Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μαλβίνα Hostess


Πέρασαν ήδη αρκετά χρόνια από τότε που έφυγε, για πάντα όμως θα είναι στις καρδιές μας. Η Μαλβίνα Κάραλη ( Μαρία - Ελένη Σακκά ), γεννήθηκε σαν σήμερα το 1952 στον Πειραιά (καταγωγή: Ψαρά Χίου) και αποτέλεσε ένα σύμβολο για την ελληνική τηλεόραση και την ελληνική πραγματικότητα.

Σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι, ενώ εργάστηκε σε εφημερίδες (Απογευματινή, Ελευθεροτυπία), και περιοδικά (Επίκαιρα, Γυναίκα, 01 κ.α.).
Αρκετοί από εμάς την γνωρίσαμε μέσα από την μικρή οθόνη, σε εκπομπές της όπως Μαλβίνα Live (ΣΚΑΙ) και Μαλβίνα Hostess (Mega). Ο χαρακτήρας των εκπομπών της ήταν επικριτικός, σατυρικός ενώ αφορούσε την πολιτική ζωή και τα πρόσωπά της.
Έκανε 3 γάμους, και απέκτησε 3 παιδιά, έφυγε τον Ιούνιο του 2002 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε την ομορφιά, την απλότητα και την Αθήνα, ενώ σιχαινόταν την κριτική, πράγμα αρκετά οξύμωρο καθώς οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις είχαν να κάνουν κυρίως με κριτική.
Όπως είχε δηλώσει και η ίδια, ο μεγαλύτερος της έρωτας, ήταν ο ίδιος ο έρωτας:

"Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή. Και ξέρω πως αν μου πάρεις τον έρωτα από μέσα μου θα μου πάρεις τη ζωή μαζί. Θα με στριμώξεις και θα με ταπεινώσεις άγρια με αυτό τον τρόπο."

Για μένα, αυτή η άγνωστη γυναίκα ήταν μια φωνή ειλικρίνειας, μέσα σε αυτή την χώρα της σιωπής, αν και πολλοί προσπάθησαν να την φιμώσουν, αυτή έβρισκε πάντα την διέξοδο να έρθει σε επαφή με τον κόσμο που την αγάπαγε. Σε συνέντευξή της δήλωσε τα παρακάτω:

"Χεσμένους τους έχω όλους. Από την πρώτη μέρα που μπήκα σε αυτό το διασαλευμένο χώρο ήξερα πάντα από ποιόν έπεφτε τηλέφωνο στο γραφείο του διευθυντή μου για να κοπώ. Κι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια γίνεται ένα φοβερό ριπλέυ κάτω από ένα διαφορετικό ονοματεπώνυμο. Μακάρι η ταπείνωση της ολοσχερούς λησμονιάς να βρει όλους αυτούς στην ώρα τους. Όλοι όσοι μίσησαν και καταδίκασαν έναν Στρίντμπερκ στην τρέλα έχουν ξεχαστεί στην αιώνια λήθη. Τους ξέχεσε η Ιστορία. Εξάλλου σε μια χώρα και μια κοινωνία που τα χαρτιά είναι έτσι μοιρασμένα ώστε όλοι οι μέτριοι αυτού του κόσμου να κάθονται δίπλα σε έναν Διονύσιο Σολωμό κι έναν Άρη Βελουχιώτη δεν έχεις και πολλά να ελπίζεις. Εγώ πάντως δώρο τους έκανα: έναν δημοσιογράφο λιγότερο."

Θα σε θυμόμαστε για πάντα από τα βάθη της καρδιάς μας, κρίμα που αυτό που δεν πέτυχαν οι προσπάθειες όλων των πολιτικών, το πέτυχε τελικά η μοίρα. Το βίντεο ακολουθεί για να σε θυμόμαστε όπως θα 'ήθελες, με χαρά, συνείδηση και πάντα αισιοδοξία

Στην αγαπημένη μου τηλεοπτική περσόνα



4 σχόλια:

mahler76 είπε...

Άρε Μαλβινάρα, ακόμη κι εσύ θα είχες κάψει εγκέφαλο αν ζούσες σήμερα και έβλεπες την κατάσταση...

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Τι να πούμε εμείς για τη Μαλβίνα, αφού της κάναμε ήδη αφιέρωμα.
Η Μαλβίνα ήταν διαφορετική όχι όμως και χωρίς μελανά σημεία.
Αυτά όμως τα έχουμε όλοι.
Εκείνη είχε θάρρος και τόλμη να εκφράσει όλα όσα οι περισσότεροι κρατούν και φθονούν μέσα τους.
Μας άρεσε η Μαλβίνα.
Ηταν ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ.

DiViNe__ είπε...

@mahler
Mahlerako μ, μάλλον η γυναίκα θα την έκανε ωριαία την εκπομπή της, σαν αυτές του MAD που σχολιάζουν τα τελευταία μουσικά νέα την τελευταία ώρα... τι να προλάβαινε πια!

@Αστρο-Συμμορίτες
Και πολύ όμορφο αφιέρωμα μάλιστα! Όπως και να 'ταν, ήταν μια αξιοπρόσεκτη γυναίκα με ιδιαίτερη άποψη για τα πάντα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΕ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ