Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση παγίδα

Ειναι απίθανο ο οποιοσδήποτε έχει/είχε/θα έχει καποια στιγμη "σχέση" να μην εχει βρεθεί στην περίεργη θέση να απαντήσει σε κάποια από αυτές που ονομάζω "ερωτήσεις - παγίδα".
Συνήθως αναφέρονται σε ερωτικά ή αισθηματικά πράγματα αν και μπορούν να εμφανιστούν και με εντελώς άσχετο περιεχόμενο.
Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι λειτουργούν πιεστικά για το "εγώ" του προσώπου που πρέπει να απαντήσει με δεδομένο ότι η απάντηση ειναι τις περισσότερες φορές προφανής.

Πχ:
- Με σκέφτεσαι?
- Με θέλεις?
- Με αγαπάς?
- Με ονειρεύεσαι?
- Σε ερεθίζω (οκ.. σε καυλώνω το λεμε αλλά τεσπα)?

Φυσικά η ερώτηση αν είναι κομματι ευρύτερης συζήτησης μπορεί και να μην ειναι "παγίδα" αλλά αν κριθεί αυτοτελώς τότε ναι, είναι παγίδα.

Αν απαντήσεις ΝΑΙ τότε εσύ έχεις χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού/θετικής εντύπωσης/αυθορμητης σκέψης ενώ και ο ερωτών δεν έχει σίγουρη "επιβεβαίωση" (που είναι το πιθανότερο κίνητρο της ερώτησης) ακριβώς επειδή είναι κάπως "στημένη" η ερώτηση.

Αν απαντήσεις ΟΧΙ* σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απο αυτές τις ερωτήσεις απλά... καίγεσαι και σε κλαίνε οι ρέγγες.

Το κακό είναι οτι πολλές φορές τέτοιου τύπου εξομολογήσεις ("σε θέλω", "σ'αγαπώ" κλπ) θέλεις να τις κάνεις at your own time αλλά αυτό δεν ταιριάζει πάντα με το timing της ανάγκης του αλλου να τις ακούσει.

Ετσι λοιπόν προκύπτει κάποιου τύπου συμβιβασμός ανάμεσα στο τι διαλέγεις να πεις και τι κρατάς για τον εαυτό σου γιατι - διάολε - θες να έχεις να πεις και κάτι που οταν το πεις να αξίζει και για να αξίζει πρέπει να το πεις σε ανύποπτο χρόνο.

Η προβλεψιμότητα σκοτώνει τη σχέση :)


*Οποιαδήποτε περιφραστική απάντηση που δεν περιέχει σαφή κατάφαση μπορεί να μην μετράει ως ΟΧΙ, αλλά ότι ανάβει το φιτίλι το ανάβει και εκει να ελπίζεις να ειναι βραδύκαυστο!

5 σχόλια:

karkinos7 είπε...

Μάλλον πιο όμορφο είναι να δείχνεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές μέσα απο πράξεις στιγμών!
Την Καλημέρα μου!
Όμορφη Κυριακή να έχεις!

DiViNe__ είπε...

Καλησπέρα και από εμένα!!

@gaykarkinos7
Νομίζω ότι ο indigo περιλαμβάνει τις ερωτήσεις, οι οποίες συχνά πυκνά γίνονται, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν πράξεις. Πολλές φορές μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από προφανές, αλλά ο λόγος του αγαπημένου σου να είναι αυτό που θα σε επιβεβαιώσει 100%.

@indigo
Έχεις δίκιο πως η εκδήλωση της αγάπης ή οτιδηποτε τελος πάντων πρέπει να γίνεται την στιγμή που το νιώθει αυτός που το εκφράζει, απλά μην το παίρνεις αρνητικά γιατί συχνά όλοι έχουμε μια ανάγκη από επιβεβαίωση ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά. Μη δίνεις βάση :D :**

the boy with the arab strap είπε...

διπλωματια και στον ερωτα λοιπον

DiViNe__ είπε...

@OFF
Νομίζω ότι δεν είναι τόσο θέμα διπλωματίας, όσο κατανόησης του άλλου :)

ProFyLaKtiKo είπε...

με το μωρό συνήθως όταν ρωτάμε ο ένας τον άλλο αν μ αγαπάς, απαντάμε αρχικά ΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙ [αλλά για πλάκα]... βέβαια τώρα που το σκέφτομαι έχει γίνει προβλέψιμο :p