Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δρόμος από την Κύπρο στην Ιθάκη!

Τι κι αν δεν τον ξέρουμε καθόλου; Τι κι αν υπάρχει ήδη μια προσωπογραφία που τον περιγράφει; Το καλό του blogging είναι ότι όλοι μπορούν να 'χουν άποψη για τα πάντα, έτσι και εγώ λοιπόν, βασισμένος στην δημοσίευση του φίλου GeminiCius θα δώσω την δική μου εκδοχή για τον Ιθάκη-Man, όπως τον έχω ψυχολογήσει εγώ.

Ανήκει στην δική μου γενιά... τέλος 80's με αρχές 90's... γύρω στα 20 όπως λέει και η προηγούμενη εκδοχή. Κυπραίος, όπως δηλώνει και με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες...

Εγώ θα πρωτοτυπίσω και θα κάνω αναφορά όχι μόνο για το πιθανό του μέλλον, αλλά και στο παρελθόν του.

Γεννήθηκε λοιπόν σε μια χώρα με υψηλό βιωτικό επίπεδο -που δεν κάνει δικό της X-Factor βέβαια- αρκετά προβλήματα όμως, καθώς εν έτη 2010, η χώρα του έχει ακόμα νωπές τις μνήμες μιας εισβολής από τους γείτονες Τούρκους. Μεγάλωσε λοιπόν σε ένα έντονα πολιτικοποιημένο περιβάλλον, χωρίς βέβαια να λείπει αγάπη από τον περίγυρό του. Μια χώρα που πάντα τον έκανε να νιώθει διαφορετικός, μεγαλώνοντας σε έναν ψευτο-απελευθερωμένο κόσμο, ο ίδιος είχε όμορφα σχολικά χρόνια, χωρίς να βιώσει τον σκληρό ρατσισμό που δέχονται άλλοι μαθητές που είναι διαφορετικοί. Όλα αυτά όμως, είχαν και το τίμημά τους... ποτέ δεν ένιωσε ελεύθερος όσο θα 'θελε. Σύμφωνα με την αυτο-εντύπωσή του, ένιωθε ότι υπήρχαν 2 Ιθάκη-man, αυτό που βλέπει ο κόσμος, και αυτό που ένιωθε μέσα του. Αυτό τον οδήγησε στο να μιλάει πολύ συχνά με τον εαυτό του, και να προσπαθεί να ταυτίσει τους 2 εκ διαμέτρου διαφορετικούς κόσμους.

Τα χρόνια περνάνε όμως, και σιγά σιγά παίρνει τη ζωή του στα χέρια του, μαθαίνει να σέβεται την διαφορετικότητά του να την κάνει πλεονέκτημα. Μαθαίνει να σέβεται τα πάντα γύρω του και να καταλήγει να γίνεται ένας άνθρωπος μοναδικός. Στο παρόν του έχει καταφέρει να συγκλίνουν οι 2 κόσμοι του περισσότερο, δεν έχει πετύχει όμως την ταύτιση που επιθυμεί. -γι' αυτό βλέπουμε και μερικά κατάλειπα στο blog του -

Για το μέλλον του θέλει να ταξιδέψει, να γνωρίσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει διαφορετικές εικόνες, να γίνει - γι' αυτόν - καλύτερος άνθρωπος, να συνηθίσει οτιδήποτε τον ξενίζει. Στο άμεσο μέλλον βλέπει τον εαυτό του σε μια μεγάλη πόλη της Δυτικής Ευρώπης - όχι σε Αμερικάνικη ! - να ζει σε ένα πανέμορφα διακοσμημένο loft - κατά τι δική του γνώμη δηλαδή, εγώ όπως το βλέπω το κάνω και λίγο κιτς! Οι κόσμοι του έχουν πλέον ταυτιστεί, και πλέον νιώθει καλύτερα από ποτέ: νιώθει υπερήφανος και όχι κατώτερος γι' αυτό που είναι - , οι φίλοι του ξέρουν γι' αυτόν και τον έχουν αποδεχτεί όπως είναι, καθώς κάποιοι από αυτούς είναι str8. -κακές παρέες πρέπει να πω-

Η ζωή του περιλαμβάνει αρκετή δουλειά, δεν παραπονιέται όμως γι' αυτό, καθώς κάνει αυτό που ονειρευόταν από μικρό παιδί. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος για έντονο φλερτ με όμορφα αγόρια, αναζητόντας αυτόν που θα χαρίσει την καρδιά του, πάντα υπάρχει χρόνος να δει τους φίλους του και να πιεί μια μπύρα μαζί τους. Τα σαββατόβραδα περιλαμβάνουν clubbing συνήθως, ή ταινίες σε σπίτια δικών του ανθρώπων. Οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στους φίλους, για καφέδες, φαγητό και κους-κους με τους ανθρώπους που είναι ακόμα μια οικογένεια γι' αυτόν. Μέσα στην εβδομάδα πάντα βρίσκει λίγο χρόνο μετά την δουλειά να χαζέψει στις βιτρίνες και έτσι καταλήγει πάντα χωρίς ευρώ στο τέλος του μήνα. Αυτό όμως δεν τον στενοχωρεί, καθώς βγάζει αρκετά ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του με το παραπάνω. -να δω όταν συνταξιοδοτηθείς τι θα κάνεις!!-

Το μακρινότερο μέλλον δεν θα προσπαθήσω το προβλέψω, θα το αφήσω να το πλάσεις εσύ στο μυαλό σου, ακριβώς όπως επιθυμείς εσύ, βασισμένο σε αυτά που σκέφτηκα εγώ, ή αν δεν ταυτίζονται, με τις δικές σου απόκρυφες σκέψεις.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι καθώς έγραφα ένιωσα ότι το παρελθόν που σου έδωσα μάλλον θα ταίριαζε το ίδιο καλά και σε εμένα. Επίσης, το κείμενο είναι εμπλουτισμένο και με μια δόση humor (πχ. το κιτς loft) , μην τα πάρεις στραβά!! Παρόλα αυτά θα θελα να με βαθμολογήσεις κατά πόσο σε πέτυχα!

PS: Το κείμενο έχει γραφτεί εδώ και 2 μέρες, απλά περίμενα αντίδραση στο ποστ του GeminiCious για να μην το ανεβάσω στην περίπτωση που είχε κράξιμο! χεχεχεχε

11 σχόλια:

GeminiCious είπε...

ενα θα πω.....φτηνες απομιμησεις!

DiViNe__ είπε...

Ξουτ!
Υπερπαραγωγή είναι, όχι και φτηνές Β)

sCaTterBraiN είπε...

πάλι το βλέπω να αργεί να απαντήσει. ίσως να είναι απασχολημένος με το ποστ των 21:00 (που άργησε κιόλας!)

sCaTterBraiN είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ιθάκη-man είπε...

@ GeminiCious:
Άσε το είδε Τζέιμς Κάμερον και συνεχίζεται το έργο σου :p

@ DiViNe__:
Αγόρι μου καλό, καλό μου αγόρι. Είμαι 19, τα είπαμε μην τα ξαναπούμε γιατί το καλοκαίρι δεν θα 'μαι :p Αχού και εσύ ξεκίνησες με την εισβολή, δεν μεγάλωσα (σε οικογένεια) με έντονη πολιτικοποίηση όμως στα σχολεία μας έκαναν πλύση εγκεφάλου. Όμορφα σχολικά χρόνια; ε καλά μην φαντάζεσαι ότι ήταν χάλια ή τέλεια, κάτι στο ενδιάμεσο, σκληρό ρατσισμό δεν έχω βιώσει αλλά έναν ρατσισμό τον έχω βιώσει δυστυχώς, όχι μόνο για την εμφάνιση μου και την διαφορετικότητα μου.
ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΙ; τσ-τσ-τσ-τς θα σε μαλλώσω :p
Οι φίλοι μου το ξέρουν και επιβεβαίωση δεν θα πάρουν σύντομα και είναι ΟΛΟΙ στρέιτ (κακές, πολύ κακές παρέες :p)
"πάντα υπάρχει χρόνος για έντονο φλερτ με όμορφα αγόρια" (με τάχα ενοχλημένο ύφος σελέμπριτι δεν-μιλάω-αλλά-το-θέλω-πολύ) Δεν θα κάνω σχόλια, ευχαριστώ! χαχαχαχα Για τους φίλους μου πάντα θα βρω ώρα, αλήθεια, κλάμπινγκ δεν κάνω με την καμία (σπάνια, μια φορά τον χρόνο) Δεν μπορώ να πω ότι ξοδεύω λεφτά σε ρούχα και άλλα συναφή, μπορώ να εξαφανίσω όμως (μάθαμε αν ο Γιούρι Γκέλερ θα κάνει κι άλλο ριάλιτι;)

Περίμενες να δεις σχόλια μου; Για να βγεις από τα βάσανα; :p χαχαχαχα! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, βαθμό δε θα σου βάλω όμως, σε κάποια σημεία με πέτυχες σε άλλα αστόχησες και σε μερικά έπεσες κοντά! Σε ευχαριστώ! :)

DiViNe__ είπε...

Ααα ρε γαμώτο... ο στόχος δεν πέτυχε, περίμενα να φρικάρεις λίγο, και να σου 'ρθουν απότομα όλες οι προσωπογραφίες προς τιμήν σου!

Δεν πειράζει για όσα έπεσα εντελώς έξω, χάρηκα πάρα πολύ που έκανα αυτή την προσπάθεια, μου άρεσε όλη η διαδικασία να προσπαθήσω να σε ψυχογραφήσω!

DiViNe__ είπε...

εε το ποστ δεν πέτυχε τον στόχο του ήθελα να γράψω!

Katsiki είπε...

Φευ....!

I am thinking... but I havent's decided yet...

GeminiCious είπε...

Εισαι και θα εισαι χιλιοστή δευτερη...Δεν πειραζει :Ρ
Καλες και οι φτηνες -παμφτηνες- απομιμησεις. Παλι καλα που δεν πετανε πλεον τις μπασκλασαριες στον Καιαδα (τι ωραίες εποχές...).
Με χολη και καθόλου (ακομα) τσικνισμενη διαθεση το παντοτινα (ψηλότερο -και σε επιπεδο και σε υψος-) δικό σου Διδυμακι...
Φιλιακια πεταχτα (γιατι βαριεμαι και να σκύβω πολυ:Ρ)

DiViNe__ είπε...

Φίλη GeminiCious.
Να σου θυμήσω ότι είμαι πολύ περήφανος που έχω κατάταξη! Ενώ εσύ η τριτοδεύτερη παίζεις σε κάτι ανάμεσα! Ούτε καν δηλαδή!

Φιλιά πολλά εκεί πάνω ψηλέ μου φίλε!

Blogger είπε...

Hello Everyone,

Below are the most recommended BITCOIN exchanges (BTC for Currency):
Coinbase: $1 min. transaction
CoinMama

Get free BITCOINS with the best BITCOIN faucet rotator:
BEST Faucet Rotator