Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αρρενώποτητα - Ορισμοί, Λέξεις και Γνώμες


"Aren gia Aren only"
"Btm 4 Aren gia twra, kentro"
"Thuliprepeis min enoxlisete"
"Ziteitai arenopos gia trio"
"Psaxno ANTRA ARSENIKO"

Μηνύματα στα οποία όλοι έχουμε λίγο πολύ εκτεθεί, στο ίντερνετ, στα app, στα site κοινωνικής δικτύωσης, σε τουαλέτες ή και σε τοίχους. Όλοι μιλάνε για αρρενωπότητα, για ανδρισμό, για macho, για άντρες μ' αρχίδια.

Μα τι είναι όλα αυτά; Ποιος ορίζει τι είναι αρρενωπότητα και ποιος είναι άντρας; Αρκεί ένας πούτσος ανάμεσα στα πόδια σου για να σε βάλει στη λίστα τον αποδεκτών της λέξης "Αρρενωπός" ;

Για μένα αρρενωπότητα είναι τα γένια, τα δυνατά χέρια, το να ξέρεις να φτιάξεις το καζανάκι, το να καπνίζεις με στυλ, το να είσαι διασκεδαστής, το να πίνεις, να ανεβάζεις τη διάθεση στα πάρτυ, να περπατάς να σε κοιτάζουν και να καρδιοχτυπούν, να χαμογελάς και να πέφτουν πυροτεχνήματα, να έχεις μπράτσα, να χεις κοιλίτσα, ή να 'χεις 6-πακ, να πηγαίνεις για ψάρεμα/κηνύγι, να ψήνεις μπριζόλες στον κήπο με τους παλιόφιλους να δουλεύεις και να 'χεις αυτοκίνητο, να βρίζεις, να βλέπεις μπάλα, να πίνεις πιο πολύ, να γαμάς ή/και να γαμιέσαι, να έχεις ακριβό ρολόι, να μαγειρεύεις γυμνός, να έχεις συνέχεια σκληρό καυλί, να κάνεις υπέροχο κρεβάτι, να μιλάς δυνατά, να γελάς, να μένεις μόνος σου, να αγκαλιάζεις, να σε τρέμουν, να έχεις τατουάζ και σκουλαρίκι, να φοράς πουκάμισα, να έχεις καλή δουλειά, να πηγαίνεις εκδρομές, να αγαπάς, να ξέρεις να αγαπιέσαι, να φιλάς με πάθος, να 'χεις τρελοπαρέα, να ρίχνεις καμιά σφαλιάρα, να παθιάζεσαι, να είσαι ειλικρινής, να ψηφίζεις και να βρίζεις την πολιτική, να έχεις ευτυχισμένη οικογένεια, να λατρεύεις το καλό κρασί, να είσαι ενεργός στην κοινωνία, να αρέσεις, να αρέσεις πολύ.


Βρίσκοντας με ένα γρήγορο brainstorming λέξεις/καταστάσεις που ορίζουν αρρενωπότητα, κατέληξα στα παραπάνω. Για μένα έτσι είναι, τι γίνεται όμως αν σπάει ο καρπός σου; αν έχεις λίγο πιο λεπτή φωνή; αν έχεις μακρύ μαλλί και μπλουζάκι με ανοιχτό ντεκολτέ; Αν βάζεις μάσκα προσώπου, και ενυδατική; Αν βγάζεις τα φρύδια σου και λιμάρεις τα νύχια σου; Το ένα αναιρεί το άλλο; Και ποιος ορίζει τον βαθμό που ένα φρύδι σου κόβει points αρρενωπότητας; 

Και αν εγώ ας πούμε είμαι διασκεδαστής με 6 πακ, βλέπω μπάλα, έχω τατουάζ και βγάζω τα φρύδια μου; Δεν είμαι αρκετά άντρας; Αν κάποιος έχει μακρύ μαλλί; να τον φωνάζω γυναίκα; Μήπως μωρέ είναι καλύτερα να 'χω ένα φρύδι εννιαίο; Και σκαμμένο πρόσωπο; Αποφασίστε γρήγορα γιατί μπερδεύτηκα.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει, και δίνει ορισμούς που τον βολεύουν και τον συμφέρουν ανάλογα με τα γούστα του. Σίγουρα δεν θα ορίσω εγώ τον άντρα τον σωστό, απλά για να ξέρω και εγώ, είμαι αρρενωπός; να απαντάω στις αγγελίες ή όχι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας είναι αυτό που θέλει ή μπορεί ή έχει συνηθίσει να είναι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν αγαπάει αυτό που είναι, η γνώμη των άλλων περισσεύει γιατί η αγάπη του εαυτού εκπέμπεται μετά, σκιάζει το φαίνεσθαι είτε είναι "γυναικωτό" (χεχεχε) είτε νταλικιέρικο και τελικά εκλύει τα συμβατά άτομα.

bobovbob είπε...

Узнайте свое будущее. онлайн тесты http://giodi.ru/index.php?topic=32832.0 Скрытые возможности вашего индивидуума, тесты про дружбу и про любовь. Тесты - Когда вы вступите в брак и О чем сплетничают за твоей спиной?. Подробная информация что вас ждет в новом году.

bobovbob είπε...

Правильно принять решение на рынке Форекс - важная задача для любого трейдера. Опытный трейдер перед началом операции всегда анализирует ситуацию на рынке. Для заключения сделки на Форекс http://delovseti.ru/dohod/23-forex.html вы должны несколько раз убедиться, что располагаете достаточным капиталом, с учетом всех возможных утрат. Не то это может обернуться тем, что до завершения сделки у вас не хватит финансов, а они вложены, и это машинально означает, что вы инвестируете в чужой доход свои деньги. Всегда необходимо иметь достаточно денег на сделку, но и с учетом возможных убытков про запас.
----------------------------