Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ρουτίνα

Ζούμε. Αισθανόμαστε. Είμαστε. Γελάμε. Κλαίμε. Υπάρχουμε. Ζούμε. Αισθανόμαστε. Αποφεύγουμε. Ψυχοπλακωνόμαστε. Εντυπωσιάζουμε. Κι όμως... ζούμε;

Ναι... όχι... εσείς αποφασίζετε.

Ερχόμαστε στον κόσμο. Αυτό το θείο μυστήριο που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Και ξεκινάνε όλα. Σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Θα μεγαλώσουμε, θα πάμε σχολείο, θα ανακαλύψουμε ταλέντα και αδυναμίες, κλίσεις και επιθυμίες.

Ίσως σπουδάσουμε, ίσως όχι. Αλλά θα δουλέψουμε, για να ζήσουμε, για να κάνουμε διάφορα που θα μας κάνουν να νιώσουμε ξεχωριστοί. Θα ερωτευτούμε, θα απογοητευτούμε. Και όλα θα τελειώσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Καλούμαστε να διαλέξουμε επάγγελμα, δουλειά, σπουδές. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή που δεν επιτρέπει την επιστροφή, αφού την ξεπεράσεις. Η ρουτίνα. Ο εχθρός των πάντων.

Αλλάζουμε ερωτικούς συντρόφους. Τους βαρίομαστε, δεν θέλουμε ρουτίνα, θέλουμε κάτι μοναδικό. Δεν θα το βρούμε. Είναι προκαθορισμένη η διαδρομή τους. Προορισμός: ρουτίνα. Η απάντηση λοιπόν είναι να βρούμε κάτι που θέλουμε να ζήσουμε μαζί του:

Να διαλέξουμε ερωτικό σύντροφο που θέλουμε να μοιραστούμε την μιζέρια της ρουτίνας μας. Να βρούμε δουλειά που θα χαρίζει μερικά χαμόγελα, ακόμα και αν την σιχαινόμαστε...

Διαλέγουμε. Κάνουμε λάθη, ξαναδιαλέγουμε. Ζούμε. Μαθαίνουμε. Απογοητευόμαστε. Ξαναδιαλέγουμε.

Όλα στο μυαλό μου φαίνονται σαν ένας φαύλος κύκλος. Δεν έχει νόημα... τίποτα δεν έχει νόημα. Δεν ζούμε, δεν επιλέγουμε. Είναι όλα προκαθορισμένα. Και είναι όλα ίδια. Δεν βλέπω διαφορά. Δεν ζω, δεν μαθαίνω. Απογοητεύομαι.

Σύνολο επιλογών. Πότε τελειώνουν οι επιλογές; Τι κάνεις όταν διαλέγεις λάθος; Για πόσο ακόμα θα μπορείς να διαλέγεις; Δεν έχει νόημα. Ρουτίνα.

Θέλω. Απαιτώ. Βιάζομαι. Αγαπώ. Θέλω. Θέλω να ζω




4 σχόλια:

ιμερος είπε...

roytina , sinitheia , exthroi .
wraia diaskeyi to tragoydi , eyge !!!!!

Ιθάκη-man είπε...

Η ρουτίνα δεν είναι κάτι κακό... "Τίποτα δεν έχει νόημα" άρα όλα έχουν νόημα; Το νόημα εμείς το δίνουμε, οι επιλογές είναι αυτές που μας διαφοροποιούν. Έχουμε τα πάνω μας έχουμε τις μαύρες μας, εντάξει βαριόμαστε. Δεν γίνεται όμως μια ζωή να είσαι καλά ή να βαριέσαι.
Η απογοήτευση είναι μέσα στην ζωή όπως η χαρά, η λύπη, η στεναχώρια, το γέλιο. Η ρουτίνα δεν είναι κάτι καλό ή κακό, εμείς αποφασίζουμε τι θα είναι. Κάνεις πάντα πράγματα που σε χαλαρώνουν, για να μην αγχώνεσαι. Το ίδιο και με ερωτικούς συντρόφους, διαλέγεις αυτόν που σου αρέσει που σε ... που σε ηρεμεί, αν θες να είσαι με κάποιον για να μοιράσεις την κούραση σου νομίζω είναι λάθος, εγωιστικό. Ρουτινιάζουμε; Όχι, γινόμαστε γκρίζοι.
Στην προσπαθεια μας να απλοποιήσουμε κάποια πράγματα λέμε διάφορα. Είναι κύκλος; Έπρεπε να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι κάτι περισσότερο από σχήματα και εξισώσεις. Το να συλλογιζόμαστε μας στοιχίζει δυστυχώς.
Εσύ οφείλεις να κάνεις τις σωστές επιλογές, να σπουδάσεις (αν σπουδάσεις) εκείνο που θες εσύ και όχι οι γονείς σου. Καλύτερα να βλέπεις τα μουτρα τους παρά τα δικά σου καθημερινά στον καθρεφτη, δεν είσαι κτημα κάποιου για να αποφασίζει για σένα κάποιος τρίτος. Τα πάντα είναι στο χέρι μας, εκτός από λίγα πράγματα.
Όλα είναι τίποτα. Εμείς... τα κάνουμε κάτι!
Να απαιτείς αυτά που θέλεις, να μην βιάζεσαι, να αγαπάς τον εαυτό σου και όλα θα μπουν στην θέση τους. Ζήσε...

Ουφφφ... γλωσσοδιάρροια :p

gay super hero είπε...

Και η ρουτίνα είναι μέρος της ζωής. Της κανονικής ζωής, όχι των ονειροπολήσεων. Δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να συμβαίνει κάτι new and exciting.

Απλά ψάχνεις να βρεις μικρά πράγματα που θα μπορέσουν να κάνουν την κάθε μέρα σου ξεχωριστή. Δεν είναι τόσο δύσκολο :-)

DiViNe__ είπε...

@imeros
S' eyxaristw polu :DD

@Ithaki
Thnx polu kalo m gia ta polla logia. Kai mono pou asxoli8ikes na grapseis olo auto to makrinari to ektimo polu :)

@super hero
Thnx irwa, eimai genika tis apopsis oti ola kataligoun se routina, k oti dn einai kako auto. Arkei na sou aresei i routina! Kai to post itan mia krish, mipws i routina pou "epilegw" dn einai auti pou me gemizei.
Anywayz apofasisa na min koitaw toso makropro8esma, giati einai polloi parametroi pou den mporw na upologisw. Kai auto me kanei na niwthw kalutera :p

:* to everyone